logo

16.12.2018

          Под руководством наставнице веронауке Жаклине Михајловић, наставница српског језика Иване Вељковић и Јоване Коцић и учитеља Небојше Стојановића ученици су присутне госте, наставнике, учитеље и своје другаре  подсетили ко је Свети Сава и чиме је задужио српску земљу и српски народ.  „Историја њим нам започиње, уздиг'о је школу до светиње. Све нам свето њим започело. Он је свети, свето му је дело.“ Овим речима су нас водитељи приредбе увели у свет драматизација и рецитала са светосавском тематиком. 

voditeljkeMilicaZnaš li ko te ljubi silnoSveti Sava i Đavo Nešini prvaci Sv.Sava

                SAM 9034

     Ученици осмог разреда су нам испричали причу о Светом Сави и његовом животу из перспективе наставница историје, вероучитељице, свештеника и бака. Ученице су мудрим питањима о овом великом српском светитељу и првом просветитељу подстакле свештеника и вероучитељицу да говоре о њему онако како га црква види и доживљава, наставнице историје онако како је у историји остало забележено о њему и његовој личности, а своје баке онако како је у народу остао упамћен и слављен.

SAM 9080

kolac

          

 

 

          Баке и маме наших ученика потрудиле су се да за ову прилику умесе предиван светосавски колач који је по завршетку приредбе изрезан и подељен ученицима.  

 
 

              Наставници ликовне културе су  радовима ученика из матичне школе у Манојловцу, али и свих издвојених одељења школе украсили школску салу у којој је приредба одржана.

 

          Приредбе су одржане и у издвојеним одељењима у Братмиловцу, Јелашници, Кумареву, Мрштану, Доњем и Горњем Крајинцу и Рајном Пољу.

Rezanje kolača

 

 

          Након одржане приредбе уследило је резање славског колача. Домаћин овогодишње славе био је актив учитеља првог разреда на челу са учитељем Небојшом Стојановићем.

 

 

 Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених члановаPowered by Joomla!. Design by: joomla 2.5 free template  Valid XHTML and CSS.